luni, 3 aprilie 2017

Cat de repede putem ajunge in Bari?

    Zborurile catre capitala regiunii Apulia, Bari, sunt disponibile de pe Aeroportul International Henry Coanda, aeroport situat la circa 16 kilometri de centrul Bucurestiului, pe Calea Bucurestilor 224E. Singura companie aeriana ce se ocupa de aceasta directie este  Wizz Air, durata unei calatorii fiind de nici 2 ore.
       Daca va deplasati cu masina pana la aeroport o puteti parca la aeroport contra sumei de 50 de lei in pe zi primele 2 zile ,scazand la 30  de lei pe zi in urmatoarele 2 zile, si in cele din urma 15 lei zilnic din ziua 5 pana in ziua 30 de la parcarea autovehiculului, 30 de zile fiind perioada maxima in care va puteti lasa masina in parcarea aeroportului.
   In Italia veti ateriza pe Aeropotul Karol Wojtyla, aeroport ce este situat la circa 12 kilometri nord-vest de centrul orasului Bari. Pentru a ajunge in oras puteti alege dintre mai multe modalitati de transport. In primul rand puteti folosi autobuzele speciale, cat si trenurile expres, amandoua avand cam acelasi preturi insa trenul este mai rapid si mai fiabil. Daca doriti mai multa libertate de miscare puteti lua un taxiu sau puteti chiar inchiria o masina de la comapniile ce furnizeaza astfel de servicii si care se afla la iesirea din aeroport.
   Bari este capitala regiunii Apulia din Italia. Dupa Napoli, Bari este cel mai important centru economic din sudul Italiei, si este cunoscut  oras universitar si port. Rivalul orasului Napoli, Bari este cel mai mare oras din aceasta parte a Italiei, majoritatea vizitatorilor luand de aici feribotul spre Grecia, Croatia si Turcia, ori trecand pe aici in drumul spre coasta sud-estica. Orasul modern este dinamic si stilat, iar cel vechi este un labirint de strazi inguste, curti interioare si ganguri boltite - special construite pentru a-i induce in eroare pe pirati si armatele invadatoare. Atractiile din Bari se gasesc insa in ambele locuri si sunt demne de vizitat, chiar daca au fost ignorate de catre turisti de-a lungul timpului.

 Pentru turistii romani, chiar daca nu prezinta un foarte mare interes, decat, eventual, ca punct de tranzit spre celalalte atractii turistice ale Italiei, orasul este usor accesibil, mai ales datorita zborurilor directe pe ruta Bucuresti - Bari, operate de unele companii aeriene de la noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu